Massa de Pimentão ::: Red pepper seasoning

4.11.13
Lombo de porco assado é um prato muito adorado lá em casa. Fácil de preparar utilizando massa de pimentão que tanto adoro. A massa de pimentão não é mais do que pimento vermelho, alho, sal e azeite. Cresci com este sabor pois as minhas origens alentejanas ficaram muito enraizadas nos meus pais e nos cozinhados da minha mãe.
Pode-se comprar massa de pimentão nos supermercados mas é tão fácil de fazer em casa e dura meses bem conservado no frigorífico. Por isso toca a juntar pimentão vermelho!

Redpepper1

Ingredientes (para um frasco)
pimentão vermelho (4)
alho (2 dentes de alho)
sal
azeite

Cortar os pimentos e retirar as sementes. Cozer os pimentos em água bem quente . Triturar o pimento e o alho numa picadora. Juntar o sal (não adiciono muito pois podemos sempre temperar com mais sal depois). Colocar a pasta num frasco e colocar azeite por cima, fechar e guardar no frigorífico. Mais dicas: utilizar as mãos para espalhar bem a massa de pimentão e colocar mais dentes de alho e folhas de louro por cima da carne.
Espero que gostem!

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Roasted pork lamb is always a must at our house.Using my special seasoning base and it always goes well. I always use red pepper seasoning which is a blend of red pepper, garlic,  olive oil and salt. I grew up with this flavour because my mother often uses it and it's very common and characteristic  in the region were I was born.
You can buy it at supermarkets but it is super easy to make at home and it last a couple of months in the refrigerator. So gather up some red peppers and let's start:

Ingredients (for one small bottle)
red peppers (4)
garlic clove (2)
olive oil
salt (2/3 tbsp)

Cut the red peppers and take off the seeds. Boil them in hot water for 10 to 15 min. Mix the red peppers and garlic in a blender. Add salt (but not too much because you can always add later). Pour into a glass bottle/container and on top add some olive oil. Store it in the refrigerator and it is good to use for months. I usually use them in 2/3 months time.

The flavour is very nice and even if you only season the meat few hours before roasting the flavours will be there. Extra tips: use your hands to season the meat with this redelicious and add some more garlic and bay leaves on top.

Enjoy!








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